Csodák Palotája Nyitvatartás

Kaesz Gyula Szakközépiskola

Évek óta szép eredményeket érnek el versenyeken. 2008. óta vesznek részt az Euroskills és a Worldskills versenyeken. A fiatalok arany, ezüst és bronz érmekkel teletűzdelve vannak jelen. Az iskola a kezdetektől fogva részt vett a felkészítésben, amivel az eredményeket el lehetett érni, megfelelő szponzori támogatással. Nem gondolták volna, mikor elindították, hogy néhány évi kemény munkával, komoly kitartással idáig eljutnak. Úgy gondolja, hogy ez a műhely fogja biztosítani a jövőben azt a felkészülést, ami garancia lesz arra, hogy a továbbiakban is hasonló sikereket lehessen elérni. Ez a világ színvonalú műhely, Európában, világ szinten is kiemelkedő. Járnak külföldi műhelyekben, szakértő kollégákkal nagyon komolyan együtt működnek. Tervezik, hogy az európai és világ élmezőnnyel is lesznek közös felkészülések. Ehhez olyan műhelyt tudnak már biztosítani, ahol ez megvalósítható. Ma már nem csak mi tudunk hozzájuk menni, hanem ők is jöhetnek mihozzánk. Olyan műhelyben készülhetnek, versenyezhetnek, ami az álmuk volt.

Asztalos - BKSZC

A diákkörök létrehozására javaslatot tehet az iskola igazgatójának az adott tanévet megelőző tanév végéig bármely tanuló, szülő, nevelő, illetve a diákönkormányzat, a szülői munkaközösség iskolai vezetősége vagy az iskolaszék. A javasolt diákkör létrehozásáról minden tanév elején – az adott lehetőségek figyelembevételével – a tantárgyfelosztás, valamint az éves munkaterv elfogadásakor a nevelőtestület dönt. Diákkört önkéntes alapon létrehozhatnak – a szülők írásbeli engedélyével – az iskola tanulói is a következő feltételek megléte esetén: - A diákkörnek legalább 15 tagja van, - A tagok írásban rögzítik:  tervezett tevékenységüket,  összejöveteleik gyakoriságát, tervezett helyét,  tanári felügyelet – segítés biztosítását,  a diákkör működési szabályait,  felvételt, illetve a tagok kötelességeit. A diákkörökbe a tanulóknak a tanév elején kell jelentkezniük, és a diákkör tevékenységébe a tanév végéig részt kell venniük. 10. Az iskolai diákönkormányzat 1. A tanulók és a tanulóközösségek érdekeiknek képviseletére, a tanulók tanórán kívüli, szabadidős tevékenységének segítésére az iskolában diákönkormányzat működik.

Világszintű, az európai és világ versenyeken is használt eszközökkel felszerelt műhely készült el, aminek nagy szerepe lesz a tehetséggondozásban és a pályaorientációban. Mindez nem jöhetett volna létre, ha a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium nem támogatja e projektet, és a MKIK-val és a BKIK-val nem sikerült volna olyan megállapodásokat, együttműködéseket kötni, amelyek segítették ezt az ügyet. Ezt követően dr. Parragh László, MKIK elnöke méltatta e műhely jelentőségét. Örömmel látta, hogy csupa a szakma iránt elkötelezett ember van jelen, pedig sokan vannak, akik nem ilyenek és nekik is látniuk kellene, hogy megértsék miről van szó. Lehetne itt egy-két oktatás-kritikus, akik az íróasztal mellől fehér papíron megírják, hogy milyen rosszul működik ma Magyarországon a szakképzés. Közben, ha kicsit is körülnéznének, akkor azt látnák, hogy a valóságban hihetetlen változások vannak. Ez nem köszönhető másnak, mint néhány olyan embernek, aki ezt nagyon komolyan veszi, és aki ezt élethivatásszerűen csinálja.

kaesz gyula szakközépiskola székesfehérvár

Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola hivatalos oldala - Budapest, Hungria

Igazgatóhelyettesi intés legfeljebb 1 alkalommal adható egyszeri vétségért, figyelembe véve annak nagyságát és várható hatását, vagy ha a tanuló sorozatos kisebb fegyelemsértésekkel elérte a fokozatot. Igazgatói intő legfeljebb 1 alkalommal adható egyszeri vétségért, figyelembe véve 15 annak nagyságát és várható hatását, vagy ha a tanuló sorozatos kisebb fegyelemsértésekkel elérte a fokozatot. 2 Fegyelmi eljárás és büntetések Az a tanuló, aki kötelességeit szándékosan és súlyosan megszegi - fegyelmi eljárás alapján, írásbeli határozattal - fegyelmi büntetésben részesítendő. Iskolánkban a fegyelmi eljárás lefolytatására és a fegyelmi büntetés kiszabására a nevelőtestület megbízásából a Fegyelmi Bizottság jogosult. Fegyelmi büntetések a következők:       megrovás, szigorú megrovás, kedvezmények, juttatások csökkentése, illetőleg megvonása, áthelyezés másik osztályba, tanulócsoportba, vagy iskolába, eltiltás a tanév folytatásától, (nem tanköteles tanuló esetében) kizárás az iskolából (nem tanköteles tanuló esetében).

A dicséretes tanulók könyvjutalomban részesülhetnek. 17. A tanulók fegyelmezésének elvei és formái Azt a tanulót, aki  tanulmányi kötelezettségeit folyamatosan nem teljesíti,  vagy a tanulói házirend előírásait megszegi,  vagy igazolatlanul mulaszt büntetésben lehet részesíteni. Az iskolai büntetések formái  szaktanári, szakoktatói figyelmeztetés,  szaktanári, szakoktatói intés,  osztályfőnöki figyelmeztetés,  osztályfőnöki intés,  igazgatóhelyettesi figyelmeztetés,  igazgatóhelyettesi intés,  igazgatói intés. Az iskolai büntetések kiszabásánál a fokozatosság elve érvényesül, amelytől indokolt esetben a vétség súlyától függően el lehet térni. A tanuló súlyos kötelességszegése esetén a büntetési fokozatok betartásától el kell tekinteni. Súlyos kötelességszegésnek minősülnek az alábbi esetek:  az agresszió, a másik tanuló megverése, bántalmazása;  az egészségre ártalmas szerek (dohány, szeszesital, drog) iskolába hozatala, fogyasztása;  a szándékos károkozás;  az iskola nevelői és alkalmazottai emberi méltóságának megsértése;  ezeken túl mindazon cselekmények, melyek a büntető törvénykönyv alapján bűncselekménynek minősülnek.

  1. Kaesz gyula szakközépiskola nyíregyháza
  2. Kaesz gyula szakközépiskola székesfehérvár
  3. Beltéri fa ajtó tokkal
  4. Kaesz gyula szakközépiskola veszprém
  5. Mit jelent a családnevem 15
November 13, 2022, 2:36 pm