Csodák Palotája Nyitvatartás

Pécs Cseh Étterem - Bohemia Sörkonyha Pécs - Hovamenjek.Hu

április ↑ A pécsi önkormányzat oldaláról Olvasva: 2008-02-11. ↑, 2009 májusi első játékok, olvasva: 2009. június 1. [halott link] ↑ [3] ↑ halott link] Uránváros forgalomtechnikai átalakításáról. ↑ Archivált másolat. július 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. december 2. ) ↑, olvasva: 2009. november 22.. [2014. november 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. ) ↑ Cseh Tamás dalszövege, olvasva: 2009. április 26. ↑ Cseh Tamás hivatalos honlapja ↑ A Csontváry-kód, avagy nem esik messze a macska a fájától. [2010. november 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. május 23. ) Külső hivatkozásokSzerkesztés A városrészt sokáig az oroszok miatt nem hívhattunk Uránvárosnak (interjú Márfi Attila történésszel, a Baranya Megyei Levéltár főlevéltárosával, Pécsi Újság, 2011. augusztus 25. ) Pécsi Tudományegyetem hivatalos oldala Babits Mihály Gyakorló Gimnázium hivatalos oldala Pécsi Városi Tenisz Club hivatalos oldala Pécsi Mecsek FC hivatalos oldala Janus Egyetemi Színház hivatalos oldala Pécsi Harmadik Színház hivatalos oldala Pécs város története Fizikus útikönyv 2000 A pécsi Uránváros és tárgyi emlékei 1.
  1. Bohemia Sörkonyha, Pécs - Sunseaty
  2. Cseh Attila profilja
  3. “Mert itt ma minden a bányászt várja, pedig nem bánya az Olympia bárja” - Harminc éven át szolgálta a várost a legendás étterem | Pécs Aktuál
  4. Étlap
  5. Budapest

Bohemia Sörkonyha, Pécs - Sunseaty

Halász 19 March 2019 19:41 Kissé zsúfoltan van berendezve, kényelmetlen volt nekem, de az ételek korrektek es a kiszolgálás is oke volt. Ricardo 19 March 2019 0:38 Don't go there alone, because even having free tables, they will put you in a table facing the wall. nima 09 March 2019 10:38 Hmmmm, nem ajanlom mert hideg volt a kaja, es kicsi volt a hamburger, nem tetszik nekem ‍️ Ádám 03 March 2019 19:19 Kedves figyelmes kiszolgalas. Fantasztikus es boseges etelkreaciok:) batran ajanlom mindenkinek;) 31 January 2019 8:34 Különlegessé varázsolt egyszerű ételek, ízléses tálalás. Fura, hogy a vécé egy jégverem (az éttermen kívül van).

Napjainkban nem a legjobb idők járnak a vendéglátásra, de biztos vannak még terveitek. Mi a jövőkép? Hát igen, ez egy nagyon-nagyon jó kérdés! Egyszer vége kell legyen ennek az egész járványdolognak. Ezt követően elsősorban a társadalomnak kell regenerálódnia, és utána majd meglátjuk, hogy mi történik a vendéglátással. Mert most igen cudar világot élünk, rengetegen elhagyták a szakmát, és egy csomó étterem ki sem tud nyitni. Mi viszont családi vonalon toljuk, tehát 4-5 ember, aki itt dolgozik, a családunk tagja. Ki fogjuk bírni ezt az időszakot is. Hála Istennek, az épület a miénk, tehát nem kell bérleti díjjal számolni. Hogy mit hoz a jövő és merre tovább? Az emberek nem fognak leszokni az étkezésről. Étteremre mindig szükség lesz, de a szakma jelentős reform előtt áll. Gondolok itt a munkaerőre, annak a szakmai tudására, az adózási háttérre, az inflációra… Most azonban a napi feladat a túlélés, és ha egyszer kicsit normálisabb lesz a helyzet, akkor majd lehet ismét előre is tervezni a jövőt.

Cseh Attila profilja

A pécsi Olympia éttermet Gádoros Lajos 1957 szeptemberében kezdte tervezni ifjabb Módos Ferenccel. A statikus tervező Marossy Ferenc volt, a belsőépítészeti kialakítás Fekete György tervei alapján készült. Az étterem Pécs nyugati területén, az új, "Nyugati városrészként" is nevezett Uránváros parkos környezetében, a mai Esztergár Lajos utcában épült fel. 1957-ben a Pécsi Uránércbánya Vállalat megnyitásakor a város nyugati területeinek kiépülése az olyan korabeli kiemelt állami vállalkozások között volt, mint Dunaújváros, vagy a közeli Komló új városrészeinek létrehozása. Az ÁÉTV Uránváros számos típusházának építkezésében generáltervező volt. Az itteni munkáik közül kiemelkedő ezen kívül a Pécsi Orvostudományi Egyetem klinikája, ami akkor igen korszerűnek számított, és szintén Gádoros Lajos tervezte. Az éttermek és cukrászdák a munkásosztálynak új kikapcsolódási lehetőséget biztosítottak. Ezt egészítette ki az a szintén új szituáció, hogy a dolgozó nők háztartásra fordított ideje drasztikusan lecsökkent, s megnőtt az igény a kifőzdék és az éttermek iránt.

  1. “Mert itt ma minden a bányászt várja, pedig nem bánya az Olympia bárja” - Harminc éven át szolgálta a várost a legendás étterem | Pécs Aktuál
  2. Közlekedési hírek m'aider
  3. Bohemia Sörkonyha Pécs - Hovamenjek.hu
  4. Bohemia Sörkonyha Pécs vélemények - Jártál már itt? Olvass véleményeket, írj értékelést!
  5. Malaga charter repülőjegy

“Mert itt ma minden a bányászt várja, pedig nem bánya az Olympia bárja” - Harminc éven át szolgálta a várost a legendás étterem | Pécs Aktuál

Nagyon finomak az ételek, valóban háziasan készülnek! ApartmanB5 Napi menüre tértünk be. Hangulatos, a kiszolgálás kedves és figyelmes. A felszolgált menü több mint rendben volt, korrekt adag és finom ízek jellemezték. Egy-egy pohár cseh sörrel öblítettük le, elégedetten távoztunk! kisgab88 Ez kérem szépen egy szentély!! A cseh sört kedvelők szentélye!! Az ételek elképesztően finomak, a sörök a legjobbak közül valók!! A felszolgálás példa értékű!! Ez a hely, a vendéglátás csúcsa!! Ha arra jársz, ki ne hagyd, mert nem tudod miről maradsz le!! Excursion824578 Barátságos, kellemes hely, otthonosan érzi magát itt mindenki. Ár-érték arányban tökéletes. Az ételek finomak, megéri betérni hozzájuk 😃 Cateye_HUN Kellemes hely, udvarias, gyors kiszolgálás, finom ételek. Nagyon jól éreztük magunkat. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az ilyen hangulatos pince éttermet Connector812138 Első napunk a városban. Sétáltunk a belvárosban, megláttuk, megtetszett, bementünk. Nagyon kedves felszolgáló, bőséges és finom sör választék.

Mi ezúttal a sörgulyás és a marhapörkölt mellett voksoltunk, ez utóbbit a tormás-hecsedlis knédli miatt, ami nálunk bejött. A knédli puha, légies, jól készített, bár gondolom, ennél is csak az utolsó folyamat készül helyben, de a gulyás és a pörkölt is tisztességes munka volt. Az adagok méretesek, ha csak főételt eszünk, akkor sem maradunk éhesek. Ha van gyenge pont, akkor az a desszertkínálat, ami semennyire sem cseh – a gőzgombócot inkább ne említsük, mert azt sikerült lebetonozni. A somlói vagy a créme brulée nem idevaló, még akkor sem, ha jobbak lennének. Sörözőbe úgysem kell sok desszert, mi megelégednék friss vlodkyval vagy buchtával, esetleg puha, töltött gombócokkal is, ha már a cseh vonalat vinnénk. Irgalmasok utcája 2. V-Cs: 11:00-24:00; P-Szo: 11:00-01. 00. Értékelésünk: 4/5 Számla: Pácolt hermelin: 600 Ft Utopenci: 600 Ft Pilseni sörgulyás, szórt hagymával, knédlivel: 1850 Ft Vörösborban párolt marhanyakpörkölt tormás, csipkés knédlivel: 2150 Ft Gyümölcsös gőzgombóc: 650 Ft Somlói revolúció: 850 Ft Postřižinské Svatečni Speciál sör: 420 Ft Postřižinské Francinův sör: 390 Ft Žatec Sedmý schod sör: 420 Ft Vysoky Chlumec Flying Could IPA sör: 650 Ft Összesen: 8580 Ft

Étlap

A sör kifejezetten ízletes, gyümölcsös, keserédes ízével pillanatok alatt elnyerte a tetszésemet. A főétel "40-es, csak úgy" olyan nagy, amilyennek hangzik. Az általában 15-20 dkg hús helyett 40 dkg-ot kaptam, és csak ádáz küzdelem révén fogyott el a 2/3-a. Tamás AlkonyiAzonnal megszólítanak a pincérek. Klasszikus értelemben vett étterem, fantasztikus ételekkel és családias légkörrel. A 4G nem ér le ezért kellemes beszélgetések moraja teszi még hitelesebbé az étterem hangulatát. Jó italok és nagy adagok várják a kevésbé "fine dining" -ra vágyókat. László DobosKét este is megjelentünk. A sörök finomak. Több fajtát is ittunk. A kajával se volt gond. Az idősebb pincérnek nagyon sajátos humora van. Ritkaság manapság. :-) Nem nevezném olcsó helynek, de rendben van. Róbertné Gyöngyi KiraGyors ès kedves kiszolgàlàs, kiadós ès finom volt az ètel. Most voltam ott először de màskor is szivesen megyek. Csaba BiróKifejezetten finom csülköt ettünk, barna Kozel sörrel leöblítve. A hely kellemes hangulatú, és pesti szemmel nagyon kellemes árfekvésű.
pécs cseh étterem menü

Budapest

pécs cseh étterem pizzéria
November 11, 2022, 2:33 pm